FROM LİNES TO UNİVERSE (SATIRLARDAN EVRENE)

FROM LİNES TO UNİVERSE (SATIRLARDAN EVRENE)

FROM LİNES TO UNİVERSE(SATIRLARDAN EVRENE)

 

    FROM LİNES TO UNİVERSE adlı eTwinning projemiz kabul edildi. Okul Müdürümüz Aslan Ali DEMİRKOL ve okulumuz öğretmenlerinden Songül DAĞ DURMAZ 'ın dahil olduğu projede Türkiye, Kuzey Makedonya ve Romanya'dan katılan 13 öğretmen ile uluslararası bir çalışma yürütülmektedir.

    Okuma alışkanlığını bireyin ihtiyaç ve zevk kaynağı,okuma eylemi olarak algılaması sonucu okuma eylemini hayatı boyunca sürekli, düzenli ve eleştirel bir şekilde gerçekleştirme yeteneğidir.

    İçinde bulunduğumuz sosyal yaşamın bir parçası olan öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak için öğrencilerimizi şu alanlara yönlendirebilmek için çeşitli yöntem ve teknikler kullanmalıyız. Bu yöntem ve tekniklerin bazılarını şöyle sıralayabiliriz.

   *  Çocuğa keyif vermeyen kitaplardan vazgeçmesini bilmeyi,

   *Zamanı etkin bir şekilde kullanmayı,

   *Kitap okurken kalem kullanmaktan çekinmemeyi,

   *Okuma arkadaşları edinibilmeyi,

   *Okumaya özel bir alan oluşturmayı ve mutlak okuma saatleri belirlemeyi öğretmeliyiz.

 

     Bu yöntem ve tekniklerin kullanılma amacı; bireyin kitap okuma alışkanlığı ile bireyin duygu, düşünce dünyasını geliştirmeyi ve hayata bakış açısını geliştirmeyi, olaylara karşı eleştirel yaklaşım tarzını geliştirmeyi,fikirlerle tartışma becerisi geliştirmeyi, empati yeteneğini kazandırmayı sağlayarak sağlıklı bir yaşam biçimi oluşturmak.Proje tanıtım linkimiz aşağıdadır.

 

https://youtu.be/3JSzcuNxk?feature=shared

 

 

 

25.01.2024 37